Logo
Visie


Het spirituele pad is het levenspad waarop we onze levensvreugde, levensmoed, mededogen en helderheid kunnen ontplooien.

Het is het pad waarop we onszelf leren kennen en de obstakels opruimen die deze eigenschappen onderdrukken. Deze fundamentele eigenschappen hoeven we niet te verwerven, maar bezitten we door onze menselijke geboorte. Het belangrijkste obstakel dat we leren kennen is het door onszelf gecreëerde egobolwerk.
Gaandeweg het spirituele pad zullen door ‘eenheidservaringen’ barsten in dit egobolwerk ontstaan en zullen we merken dat we ‘boven onszelf (ego) uit kunnen stijgen’.

Door dit, innerlijke, transformatieproces kunnen we ons steeds meer met onze Boeddhanatuur (innerlijke goedheid) verenigen. We ontdekken dan dat al onze beelden en concepten hierover verdwijnen en niet dat zijn wat we dan ervaren.
Niet iederéén die dit spirituele pad bewandelt, bereikt in dit leven de verlichting. Deze eindbestemming is ook niet het doel waar we ons op richten. We richten ons op zelfonderzoek (levenswijsheid) en het beoefenen van zachtmoedigheid. We zoeken steeds weer een nieuw evenwicht tussen ons actieve en ons contemplatieve leven.