Logo
Individuele begeleiding


Wij gaan uit van het goede in de mens. Ieder mens wil ten diepste het juiste doen, wil een liefdevol mens zijn en wil een betekenisvol leven. Vaak is hoe we willen zijn ondergesneeuwd door dingen die we ons van jongs af aan hebben aangeleerd om te overleven. Problemen die we tegenkomen in ons leven zijn een symptoom daarvan, het vertelt je dat je je leven wilt veranderen want elk mens heeft de behoefte om zijn natuurlijke goedheid te ont-dekken. Problemen zien wij daarom als een mogelijkheid tot ontwikkeling, een doorbraak. Het kan gaan om een kleine verandering, soms een grotere verandering (bijvoorbeeld een andere baan willen, of doen wat je zelf wil in plaats van wat anderen willen, of een altruïstische levenshouding willen in plaats van een egoïstische).

Door naar jezelf te kijken zonder oordeel, leer je jezelf kennen en ga je jezelf steeds meer begrijpen. Wij willen je hierbij begeleiden op een liefdevolle accepterende manier. We lossen geen problemen op – dat kunnen we niet eens want jij kent jezelf het beste. In dit proces leer je en oefen je hoe je jezelf kunt helpen.

Het gaat er niet om dat je jezelf zou moeten veranderen, het is goed zoals je bent. Juist vanuit acceptatie en niet-veroordelen ontstaat er ruimte voor de mogelijkheden die je hebt. Door je bewust te worden van hoe je je identificeert met allerlei gedachte-concepten (die voortkomen uit je overlevingsstrategieën) ontvouwt zich de mogelijkheid om te zijn, jouw werkelijkheid te zien en te oefenen in open staan voor ervaringen in het moment.

Door in de begeleiding met je samen te zijn voel je je niet alleen en kun je vertrouwen voelen om je eigen pad te bewandelen. Je hoeft het niet alleen te doen.

Neem gerust contact op als je een afspraak wilt maken voor individuele begeleiding.